Universiteitsfonds

UHasselt laat studenten leren in en van de wereld    6 nov 2018

UHasselt laat studenten leren in en van de wereld
6 nov 2018

CONTACTPERSOON

dr. Sofie IGNOUL

32-11-268014

sofie.ignoul@uhasselt.be

Aan UHasselt leren studenten niet alleen van boeken, maar ook van mensen. In Limburg én daarbuiten. Met haar nieuw programma – INT³ - wil UHasselt méér studenten de wereld laten verkennen.

“Binnen INT³ (International Interdisciplinary Internships) werken UHasselt-studenten uit verschillende opleidingen in groepjes van vijf aan een ontwikkelingsproject in het Zuiden (o.m. Ecuador en Zuid-Afrika). En dat doen ze samen met een NGO, een maand lang”, zegt Sofie Ignoul (Internationalisering UHasselt).

Vooraleer studenten op stage trekken, komen ze uiteraard meer te weten over het bewuste project, leren ze over het land waarin ze terechtkomen en krijgen ze onder meer interculturele skills aangeleerd.

Employability
Het programma is niet alleen een laagdrempelige manier om jongeren kennis te laten maken met ontwikkelingssamenwerking. Of een enorme persoonlijke verrijking. Een INT³-stage is ook een mooie kans voor de studenten om hun employability te versterken en vaardigheden als probleemoplossend denken, teamwork, communicatie… aan te scherpen. En niet te vergeten: via het project kunnen ze ook hun interpersonal en intercultural skills vergroten – belangrijk in onze geglobaliseerde wereld.

“Met 1.000 euro kunnen we de reis- en verblijfskosten van één student dekken. Alle bedragen – groot of klein – zijn welkom”, aldus Sofie Ignoul.

Partner worden
U kunt het INT³-programma óók als bedrijf of vereniging steunen. Dat biedt alvast drie voordelen. Sofie Ignoul: “Als partner maakt u kennis met jong, geëngageerd en ondernemend talent. U krijgt toegang tot alle informatie via een blog, lezing, persoonlijk student... En: u krijgt zichtbaarheid op de website van Universiteitsfonds UHasselt, in onze nieuwsbrief, op sociale media…”

Is uw bedrijf of vereniging geïnteresseerd om partner te worden van het INT³-programma? Bel of mail ons gerust, geheel vrijblijvend!

ONZE STUDENTEN STEUNEN?

U kunt ons INT³-programma  steunen via ons doneerplatform.

Wil u weten wat u nog méér kunt doen? Lees dan meer over al onze beurzen.