Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

FDC advies Intellectuele eigendom

PRAKTISCH

19 nov 2015 09.00 uur - 17.00 uur


Gratis advies over de bescherming van jouw intellectuele eigendom

Wil je weten: of je de naam van jouw product of dienst kan beschermen via een merkregistratie, of je uitvinding octrooieerbaar is, hoe je de vormgeving van jouw product kan beschermen als model of meer algemeen, welke beschermingsmogelijkheden er zijn voor jouw idee en wat dit zal gaan kosten, dan is deze zitdag voor jou het ideale moment!
Maak op donderdag 19 november een afspraak met onze experten om jouw vragen in alle confidentialiteit te bespreken.

Volgende experten zijn die dag beschikbaar:
Nico Deconinck van de FOD Economie Dienst Intellectuele Eigendom: als octrooionderzoeker voor de federale overheid staat hij met beide voeten in de praktijk en is hij expert op het vlak van bescherming door middel van octrooien.
Bruno Vanderschoot van het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom: vanuit zijn ervaring bij het Benelux Bureau, is hij de geknipte persoon voor het beantwoorden van je vragen rond merken, modellen en idee-registratie.
Caroline Merckx van Flanders DC: als adviseur bij SOS Idee ontmoet zij dagelijks creatieve mensen. Zij is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectueel eigendom voor deze sector.
Mieke Houben van Agentschap Ondernemen: door haar ervaring met de IE-scan is zij de aangewezen persoon om na te gaan hoe je je onderneming beter kan beschermen en om te bekijken of je wel de juiste maatregelen treft.
Elke De Rijck van het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant: treedt frequent op als klankbord intellectuele eigendom bij kmo’s en kan samen met jou bekijken welke opties en timing belangrijk zijn voor bescherming tijdens je innovatietraject.

Een persoonlijk gesprek met één van deze experten is gratis en duurt ongeveer 40 minuten.

Infosessie
Van 12u30 tot 13u30 verzorgt het Innovatiecentrum een algemene presentatie rond intellectueel eigendom. Je maakt kennis met de verschillende vormen van intellectueel eigendom en komt te weten wat ze precies beschermen, hoeveel het kost en waar je ervoor terecht kan. Deze infosessie is nuttig voor wie slechts een beperkte kennis heeft van intellectueel eigendom. Het legt ook een goede basis voor het gesprek met de expert.

Inschrijven
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht: Via mail naarmieke.houben@agentschapondernemen.be.  Vermeld duidelijk in je mail:
·         Je contactgegevens.
·         Of je interesse hebt voor de infosessie en/of een individueel gesprek.
·         Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
·         Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd.
Het aantal plaatsen is beperkt, reageer dus snel!
 
Locatie:
Diestsevest 76, 3000 Leuven

Meer info