Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

SESSY AWARD

PRAKTISCH

02 feb 2020 05.00 uur - 20.00 uurInschrijven

In een wereld waarin ondernemerschap en creativiteit steeds belangrijker wordt, is het wonderbaarlijk om te zien hoeveel ambitie en goesting er is in de jongere generatie van toekomstige ondernemers. Met de SESSY Awards willen we daarom op een nationale schaal de meest beloftevolle Belgische student-ondernemers & student-ondernemingen in de kijker zetten, en hen een boost geven om hun passie helpen om te zetten in concrete impact! De bedoeling van dit evenement is echter niet om de zoveelste beginnende onderneming te een boost te geven, maar om bestaande, en reeds opkomende projecten te feliciteren met hun reeds bereikte resultaten en hen op weg zetten naar nog een grotere impact.

Wedstrijd

Er worden twee prijzen uitgereikt: De Student Entrepreneur Of The Year (SEY) en de Student Startup Of The Year (SSY).


1) De SEY is een persoonlijke prijs, die wordt uitgereikt aan de ondernemer waarvan de jury overtuigd is van bewonderenswaardige capaciteiten en traject als student-ondernemer. Hiervoor worden 4 kandidaten genomineerd, waarna we van elke ondernemer een profiel opstellen in de vorm van een video en/of een artikel
Voor de SEY Award nomineert UStart, in samenspraak met haar partners 4 spraakmakende student-ondernemers. Als U echter spontaan aan iemand denkt die misschien onder onze radar door zou kunnen vliegen, laat het ons dan zeker weten!


2) De SSY is een prijs die wordt uitgereikt aan de meest innoverende/succesvolle/beloftevolle/ambitieuze Belgische Student Startup van het jaar. Hiervoor is er een open applicatieprocedure (2 dec - 14 januari), meer info hierover, alsook de deelnemingsvoorwaarden, vindt U via www.sessy.be.
Voor de SSY Award willen we graag zo veel mogelijk interessante applicaties binnenkrijgen, we vragen dus aan U om dit bericht te delen met alle jonge startups in jullie netwerk!


Prijzen


De SEY Award is vooral bedoeld als presitgieuze prijs waarmee we de student achter de onderneming, en zijn/haar/hun persoonlijke traject in het licht willen zetten, en hierbij een interessant en inspirerend verhaal willen vertellen, om zo een voorbeeld te geven aan alle studenten met een passie voor ondernemen over heel België.
De SSY Award gaat vergezeld van een cash prijs van €5000 verzorgd door BNP Paribas Fortis, om de onderneming een financiële boost te geven. Daarnaast bieden we ook een scala aan gepersonaliseerde coaching en infrastructuur, op vlak van marketing en strategie aangeboden door ImpulseNow

Format Avond

18:00-18:45
Welcome drink at BNP Conference hall
19:00
Introduction to SESSY Awards, Format explanation
19:30
Panel Conversation "Writing the next chapters for student entrepreneurship"
20:30
Finalists’ final pitches & Q&A
21:30
Break with walking dinner, reception & Jury Voting
21:45
SEY Nominees’ Video presentations
22:00
Keynote Speaker
Closing Speach and Award Ceremony

 

Panelgesprek

Voorafgaand aan de pitches van de finalisten organiseren we een panelgesprek, met als titel "Writing the next chapter of Student-Entrepreneurship". Het doel van dit gesprek is om een conversatie te hebben over welke steun student-ondernemers vandaag genieten in België, en wat de ambities en volgende stappen voor de toekomst zijn.

Voor dit gesprek nodigen we de volgende gasten uit:

Willy Borsus, viceminister-president bevoegd voor Economie

Jean-Pierre Di Barolomeo, voorzitter van Sowalfin

Mark Andries, voorzitter van Vlaio

 

 
Meer info

Inschrijven