Handelswetenschappen

SCHAKELPROGRAMMA

Doel

Doel van het schakelprogramma is de professionele bachelor in het bedrijfsmanagement (alle afstudeerrichtingen) op het instapniveau van de masteropleiding te brengen. Andere professionele bachelors kunnen een aanvraag indienen bij de voorzitter van de examencommissie.

Credits

Wanneer je slaagt voor een opleidingsonderdeel van het schakelprogramma ontvang je een credit. Om toegelaten te worden tot de masteropleiding dien je de doelstellingen van het programma in voldoende mate bereikt te hebben. Je krijgt echter geen diploma of getuigschrift.

Vereiste begincompetenties en toelatingsvoorwaarden

Heb je een diploma professionele bachelor (PBA) of een bachelordiploma van een (buitenlandse) hogeschool en wil je een academisch masterdiploma behalen, dan kan dit via een schakelprogramma. Het doel van het schakelprogramma is om je op instapniveau van de masteropleiding te brengen. Het schakelprogramma naar de master handelswetenschappen is toegankelijk voor PBA uit het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde of voor PBA in het onderwijs: secundair onderwijs (met onderwijsvakken wiskunde en economie). Voor deze studenten dienen een schakelprogramma van 60 of 63 SP, afhankelijk van de vooropleiding, te volgen. Het programma bevat 39 SP gemeenschappelijk voor alle studenten en 21 (of 24) SP afhankelijk van het reeds behaalde diploma.

Programma

Organisatie: Het schakelprogramma omvat 60 (of 63) studiepunten en kan je in 1 academiejaar afronden. Je volgt opleidingsonderdelen van zowel 1e, 2e als 3e bachelor handelswetenschappen en sluit voor de hoorcolleges aan bij de reguliere bachelorstudenten. De werkzittingen worden in een aparte groepen voor studenten uit het schakelprogramma aangeboden.