UHasselt voor leerkrachten

LEERLINGENPRACTICUM BIOLOGIE

Inschrijven vanaf woensdag 19 september 2018 om 14UOO

Het maken van reële DNA-profielen

De leerlingen, gecoacht door hun leerkracht, werken eigenhandig met micropipetten, twee verschillende restrictie-enzymen, een echt genoom en relatief ongevaarlijke chemicaliën. Ze voeren per twee een gelelectroforese uit, construeren reële DNA-profielen van de lambda-faag en toetsen dit aan de theorie.

Elke leerkracht geeft dit practicum voor eigen klas, met de nodige technische ondersteuning van de onderzoeksgroep. Hiertoe wordt een voorbereidende workshop georganiseerd op woensdagnamiddag 16 januari 2019.
Deelname aan deze (of een vorige) workshop is essentieel bij inschrijving van een klas.
Schrijf hier in voor de workshop biologie voor leerkrachten.
Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de bijdrage 45 euro, inclusief drank en documentatie.
Verdere info ontvangt u bij inschrijving.

• Voorbereidende workshop voor leerkrachten: woensdag 16 januari 2019 | 14u00 - 17u00
  • Inschrijvingsformulier
  • Voor wie: leerlingen derde graad SO, met sterke affiniteit voor wetenschappen
  • Data:  van 28 januari t.e.m. 1 februari 2019, telkens halve dag | 9u00 - 12u00 of 13u00 - 1u.00
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek - Didactische laboratoria biologie
  • Contactpersonen: Brigitte Vanacken, brigitte.vanacken@uhasselt.be
    prof. dr. Patrick Reygel, patrick.reygel@uhasselt.be

Graag bij de opmerkingen vermelden, als u een leerlingenpracticum aanvraagt in combinatie met een practicum van een andere discipline op dezelfde dag.