Studie- en Studentenbegeleiding/StudentPoint

Studie- en Studentenbegeleiding/StudentPoint

OVER ONS

over ons |  Zorgcoördinator |  Studiebegeleider per faculteit

We zijn bereikbaar via e-mail, google meet of telefoon. Ook een afspraak op de campus is mogelijk.

Persoonlijk, gemakkelijk bereikbaar en gratis

Kom gerust langs

Wij bieden je ondersteuning bij vragen over je studies. In onze begeleidingen vertrekken we vanuit jouw vraag. Samen zoeken we naar manieren om stap voor stap jouw doel(en) te bereiken.

Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Alles wat we bespreken, blijft tussen ons. Docenten, medestudenten en ouders worden niet ingelicht, tenzij met jouw toestemming.

Begeleidingsvorm

Een gesprek kan op de campus plaatsvinden, maar ook via video, telefonisch, via e-mail of gewone chat. Jij kiest waar je je het best bij voelt.

Hoe verloopt een gesprek?

Tijdens het eerste (online) gesprek gaan we samen met jou na wat je concrete vraag is. We bespreken enkel wat jij wilt vertellen. We bekijken samen met jou welke verdere stappen je kan zetten en geven indien nodig wat tips om je op weg te helpen. Zo kan je na het gesprek de eerste acties ondernemen. Een gesprek duurt gemiddeld 45 min, maar dit  is volledig afhankelijk van jouw vraag.
Wil je graag een tweede of derde gesprek? Wees welkom! Je beslist zelf hoe je de begeleiding verder zet.

Hoe maak je een afspraak?

Klik op de afspraken link van jouw studiebegeleider en kies een vrij moment in de agenda dat jou past. Of lees deze handleiding.

Je ontvangt nadien een bevestigingsmail in je studentenmail met een link naar Google Meet (in geval van online gesprek). In geval van on campus afspraak, vind je het lokaal nummer terug en op welke campus het gesprek doorgaat.

Hoe vind je je studiebegeleider?

Campus Diepenbeek: blok D, gang achter de studentenadministratie (zie plan)
Campus Hasselt: Oude Gevangenis
Via deze link vind je hun lokalen terug. Klop gerust aan!

De studiebegeleiders bellen of mailen?
Je vindt hun contactgegevens via deze link.

Wie zijn we?

We zijn een team van studiebegeleiders en zorgcoördinator. Wij bieden professioneel onderbouwde begeleiding aan rond topics zoals studiemethode, studiekeuze, concentratie, uitstelgedrag, motivatie, studieplanning, …  Zowel individueel als in groep.

Tijdens je studies kan je steeds bij de begeleider van je opleiding terecht.
Ga gerust langs of maak een afspraak.