Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Geef darmkanker geen kans

PRAKTISCH

23 nov 2015 14.00 uur - 17.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6


CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.beInschrijven

In Vlaanderen komen er jaarlijks meer dan 5000 patiënten met darmkanker bij. Ieder jaar verliezen 2000 families in Vlaanderen een dierbare door darmkanker - 5 per dag. Dit zijn harde cijfers, die door informatie, voorlichting, screening en preventie sterk naar beneden kunnen.

Darmkanker komt vooral voor bij 50-plussers, maar ook jonge mensen kunnen de ziekte krijgen. Darmkanker kan vroegtijdig opgespoord worden. Een eenvoudige test van de stoelgang kan veel leed voorkomen.

Weet je wat de iFOB-test is? Ken je het verschil tussen een poliep en een divertikel? Wat zijn de risicofactoren voor darmkanker? Welke zijn de symptomen? Is darmkanker erfelijk? Welke behandelingen zijn er ? Wie wordt uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek?

Veel vragen, waarop maag- en darmspecialist dokter Luc Colemont, de stuwende kracht achter de vzw “Stop darmkanker”, graag een antwoord geeft.


Spreker

Dr. Luc Colemont studeerde geneeskunde aan de Universiteit Hasselt (toen LUC) en aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn specialisatie in de inwendige geneeskunde volgde hij nog bijkomende opleidingen in Mannheim, Los Angeles en aan de Rochester ‘Mayo Clinic’. Sedert 1988 is hij als maag-darm-specialist werkzaam in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Hij is medeoprichter van de vzw ‘Stop Darmkanker’ en auteur van ‘Een wereld zonder darmkanker’( Luster 2010), ‘Samen sterk tegen darmkanker’ (Luster 2011) en Stop Darmkanker: kennis delen kan levens redden’(Lannoo Campus 2014).

Inschrijven