Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Zomerschool LC-MS

PRAKTISCH

31 aug 2015 - 04 sep 2015


Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek

Tijdens deze zomerschool wordt een opleiding tot gebruiker van vloeistofchromatografie - massaspectrometrie (LC-MS) type Iontrap gegeven aan jonge onderzoekers en masterstudenten.

LC-MS is een zeer krachtige analysetechniek die steeds meer gebruikt wordt in de bedrijfswereld en onderzoekswereld, zowel voor het identificeren als voor het kwantificeren van organische componenten in zeer lage concentraties.

Na het doorlopen van de zomerschool kennen de cursisten de theoretische werking van het LC-MS toestel, de verschillende MS detectoren, het principe van MSn en de verschillende wijzen van ionisatie.

Daarnaast leren de cursisten tijdens praktijksessies zelf een gevoelige en selectieve detectiemethode op punt te stellen om kleine organische moleculen te detecteren in een oplossing door ze te scheiden via vloeistofchromatografie en te identificeren en kwantificeren met behulp van massaspectrometrie.

Dit programma wordt afgewerkt in 5 dagen. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
Dag 1 
Theoretische achtergrond LC en MS
Kennismaking apparatuur
Dag 2 
Initiatie software 
Probleemstelling
Methode ontwikkeling
Dag 3 
Praktijk LC en MS
Dag 4 
Praktijk LC en MS
Dag 5 
Verwerking resultaten
Evaluatie en troubleshooting
Test
Uitreiking certificaten en afsluitende drink

Kandidaten voor deze opleiding kunnen tot 31 mei 2015 inschrijven door hun contactgegevens, samen met een motivatiebrief waarom ze aan de opleiding willen deelnemen, door te sturen naar jenny.put@uhasselt.be of kristel.sniegowski@kuleuven.be.

Meer info? jenny.put@uhasselt.be of kristel.sniegowski@kuleuven.be.