Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Avondlezing Week van het Hart - 'Vrouw en hart'

PRAKTISCH

22 sep 2015 - 20.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Belgische Cardiologische Liga eind september de Week van het Hart. Deze 36ste editie staat in het teken van ‘Vrouwen, vaak vergeten bij hart- en vaataandoeningen’. De UHasselt, het Jessa Ziekenhuis en het Ziekenhuis Oost-Limburg organiseren op 22 september een avondlezing.

Momenteel vormen hart- en vaataandoeningen de voornaamste doodsoorzaak bij vrouwen (51%). De jongste decennia is de manier van leven bij vrouwen aanzienlijk veranderd. De symptomen bij vrouwen zijn vaak heel anders dan bij mannen en signalen worden vaak te laat herkend. De cardiovasculaire preventie binnen deze groep kan heel wat beter, met extra aandacht voor sleutelmomenten met verhoogd risico in het leven van vrouwen: eerste anticonceptie, zwangerschap en menopauze.

De avondlezing van de UHasselt, het Jessa en ZOL wil vrouwen en hun omgeving beter informeren over hun cardiovasculaire risicofactoren en hen aanmoedigen om deze in een vroeg stadium te laten opsporen. Er wordt onder meer een blik geworpen op recent wetenschappelijk onderzoek en toegelicht hoe eenieder iets kan ondernemen.

De lezing is gratis.

Programma

  • Welkom
    Prof. dr. Paul Dendale, cardioloog, Jessa/UHasselt
  • Hart- en vaatziekten bij vrouwen: anders dan bij mannen!’
    Dr. Emmanuela Govaerts, cardioloog, AZ St.-Dimpna Geel
  • ‘Het hart van de zwangere vrouw: atletischer dan een sporthart?’
    Prof. dr. Wilfried Gyselaers, gynaecoloog, ZOL/UHasselt

Inschrijven
Inschrijven doet u hier.