Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Limburg Lezing: Geert Mak

PRAKTISCH

16 mrt 2015 - 18.00 uur


Campus Hasselt - Oude Gevangenis, auditorium Louis Verhaegen - Martelarenlaan 42

Op maandag 16 maart komt Geert Mak naar campus Hasselt in het kader van de Limburg Lezingen, een initiatief van gouverneur Herman Reynders in samenwerking met de deputatie.

Na een korte carrière als jurist startte Geert Mak zijn loopbaan als journalist en schrijver. Zijn werk werd inmiddels bekroond met tal van literaire prijzen. Na het succesvolle 'De eeuw van mijn vader' (1999), een bevlogen portret van het 20ste-eeuwse Nederland, raakte hij ook bij ons bekend met het lijvige 'In Europa' (2004). Het alom bejubelde boek werd ook een populaire hit op televisie. Het boek is een reisverslag door het continent waarin tegelijk de geschiedenis wordt verteld van het Europa in de twintigste eeuw.

In deze lezing geeft Geert Mak, vertrekkend vanuit een historisch perspectief, zijn visie op de toekomst van het Europa in de 21ste eeuw. Deze lezing is de laatste dit jaar die hij zal geven in ons land!

Programma

  • 18.00 uur - Welkomstwoord door gouverneur Herman Reynders
  • 18.05 uur - Inleiding door Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap en voorzitter van de Werkgemeenschap van Europese Grensregio’s
  • 18.10 uur - Geert Mak over 'Overleeft Europa de EU?'
  • 20.00 uur - Q&A

Inschrijven
Toegang is gratis. Gelieve u in te schrijven via www.limburg.be/limburglezingen vóór 6 maart.

Over Limburg Lezingen
Met het initiatief van de Limburg Lezingen halen gouverneur Herman Reynders en de deputatie van de Provincie Limburg vier tot zes keer per jaar topsprekers uit België en het buitenland naar Limburg. Sprekers die onze jonge, talentvolle en creatieve Limburgers inspireren. Sprekers die motiveren, verrassende inzichten meegeven en aanzetten tot actie. Sprekers die onze Limburgse jongeren dat laatste duwtje in de rug geven, waardoor zij op hun beurt kunnen schitteren op het (inter)nationale toneel.