Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Week van de Fair Trade - Debat ontwikkelingsbeleid Alexander De Croo

PRAKTISCH

09 okt 2015 - 14.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Op vrijdag 9 oktober – in de Week van de Fair Trade – brengt minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een bezoek aan de UHasselt. Tijdens een lezing op campus Diepenbeek gaat hij in op het Belgische ontwikkelingsbeleid én treedt hij in debat over de ‘post-2015’-ontwikkelingsagenda.

Wat zijn de engagementen van ons land op het vlak van ontwikkelingssamenwerking? Welke klemtonen moeten/willen we als België leggen? Wat na de Millennium-doelstellingen? Wat houden de onlangs gelanceerde Sustainable Development Goals precies in? En hoe zit het met ontwikkelingsfinanciering en wat is de rol van de universiteiten?

Vicepremier Alexander De Croo zal deze – en meer – vragen beantwoorden. Aan het aansluitende debat nemen ook Bogdan Vanden Berghe (directeur 11.11.11), prof. dr. Nadia Molenaers (professor Ontwikkelingsbeleid, UA) en dr. Jan Vandemoortele (medegrondlegger Millenniumdoelstellingen) deel. Gie Goris (hoofdredacteur MO* Magazine) modereert het panelgesprek.

Programma 

  • 14.00 uur - Welkomstwoord door rector Luc De Schepper
  • 14.15 uur - Toespraak door vicepremier Alexander De Croo
  • 14.45 uur - Debat (tot 16.15 uur)

Surf naar www.uhasselt.be/fairtradeweek2015 voor meer info over andere activiteiten in het kader van Week van de Fair Trade!