Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Dies Natalis: Paul Stoffels over 'Accelerating Impact on Life'

PRAKTISCH

24 mei 2016 09.30 uur - 11.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Op 24 mei ontvangt dr. Paul Stoffels een eredoctoraat van de UHasselt. Speciaal voor deze gelegenheid geeft hij een interactieve lezing . Een mooie kans om een toponderzoeker, topondernemer én alumnus aan het werk te horen en te zien!

Dr. Paul Stoffels volgde een opleiding geneeskunde aan de UHasselt en UAntwerpen en studeerde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Tijdens zijn studies werkte dr. Stoffels als geneesheer in opleiding in verschillende ziekenhuizen in Congo. Daarna bouwde hij een indrukwekkende internationale carrière uit in de farmaceutische industrie.

Paul Stoffels is wereldwijd verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, business development en strategieontwikkeling binnen Janssen Pharmaceutica. Sinds 2012 is hij Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson en Worldwide Chairman van Janssen Pharmaceutical Companies. Onder zijn leiding werden vijftien nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld voor de behandeling van o.a. prostaatkanker. Dr. Stoffels stond als ondernemer ook mee aan de wieg van drie succesvolle aidsremmers. Onlangs werd hij – als enige Belg – verkozen tot de 25 invloedrijkste personen in de biofarma.

Inschrijven?
De lezing is gratis, maar inschrijven verplicht (vóór 23 mei, 12 uur) via deze link.