Opname 'Universiteit van Vlaanderen'

08 nov 2017 - 20.00 uur

Versuz: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

Universiteit van Vlaanderen is een nieuwe samenwerking tussen de vijf Vlaamse universiteiten, waaronder UHasselt. Met als doelstelling om de fascinerende wetenschap die aan onze universiteiten bedreven wordt naar het brede publiek te brengen. Binnenkort, op 6 november, verschijnen de eerste colleges online waarin inspirerende professoren en universitaire docenten in colleges van een kwartier een antwoord geven op een prikkelende, wetenschappelijke vraag.

Op 7, 8 en 9 november is Hasselt aan de beurt en verwelkomen we Universiteit van Vlaanderen in de Versuz voor de opnames.

Via deze link kan je gratis inschrijven voor een opname. Klik op ‘bijwonen’, selecteer de juiste opnamedag en kies 'voeg toe', onderaan klik je op 'volgende stap', geef jouw gegevens in en gebruik kortingscode ‘UH@UVVL’.
Je kan ook een mailtje sturen naar jana@universiteitvanvlaanderen.be

Op woensdag 8 november om 20u00 staat het thema 'Brein' centraal. Volgende sprekers komen aan bod:

• Prof. Dr. Bert Brône: 'Hoe leidt kortsluiting in de hersenen tot autisme?' en 'Waarom doet zout in de wonden strooien zo'n pijn?'
  • Prof. Dr. Jean Manca: ‘Hoe kan ik mijn gsm opladen met mijn jas?’
  • Martijn Peters:’ Word je ooit oud zonder geheugenverlies?’
  • Prof. Dr. Annick Timmermans: ‘Kunnen we kinesitherapeuten beter vervangen door technologie?’
  • Prof. Dr. Geert Molenberghs: 'Moeten geneesmiddelen voor zeldzame ziektes echt onbetaalbaar zijn?'

Adres Versuz: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt