Logo UHasselt

menu

UHasselt


Cursus

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Cursus "Lower extremity movement patterns and motor learning in a sport physical therapy setting"

PRAKTISCH

21 okt 2017 09.00 uur - 13.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek


CONTACTPERSOON

Mevrouw Jothi BLONTROCK

32-11-268633

jothi.blontrock@uhasselt.beInschrijven

Inhoud

Het dagelijkse werk van een kinesitherapeut bestaat uit het behulpzaam zijn bij een patiënt bij het (her-)leren van motorisch vaardigheden. Voor de kinesitherapeut is het echter dikwijls een hele uitdaging om een manier van bewegen op een goede manier te kunnen analyseren, interpreteren en integreren binnen een behandelingsplan. Binnen deze scholing wordt een overzicht gegeven hoe bewegingspatronen en sport-gerelateerde blessures van het onderste lidmaat in relatie kunnen staan, en wordt aangegeven hoe we aan de hand van nieuwe wetenschappelijk onderbouwde principes vanuit het kennisdomein van het motorisch leren een zo optimaal mogelijk herstel van de patiënt kunnen faciliteren in de klinische praktijk. 

 

 

 

Sprekers

  • dr. Bart Dingenen (UHasselt)
    dr. Bart Dingenen is momenteel als doctor-assistent verbonden aan de Universiteit Hasselt, en als sportkinesitherapeut werkzaam in de zelfstandige praktijk Motion to Balance te Genk. In 2015 behaalde hij aan de KU Leuven zijn doctoraat. Zijn expertise is toegelegd op sport-gerelateerde revalidatie en preventie van onderste lidmaat blessures.

  • dr. Alli Gokeler (UGroningen)
    dr. Alli Gokeler behaalde in 1991 zijn diploma fysiotherapie en was vervolgens 5 jaar werkzaam in Amerika, daarna nog 5 jaar in Duitsland. Hij keerde in 2001 terug naar Nederland waar hij mede-eigenaar werd van een grote praktijk voor fysiotherapie. In 2003 behaalde hij het diploma sportfysiotherapie. In 2015 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen tot PhD. Zijn aandachtsgebieden zijn motorisch leren, blessure preventie en revalidatie.

 

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportartsen, personal trainers, podologen

 

Praktische info

Datum & tijdstip: zaterdag 21 oktober 2017 van 9.00 - 13.00 uur

Locatie: UHasselt | campus Diepenbeek

Kostprijs: 70 EUR excl. btw 

Kostprijs stagementoren: 50 EUR excl. btw

Kostprijs studenten: 35 EUR excl. btw 

Kostprijs UHasselt-studenten: gratis 

 

 

Meer info

Inschrijven