Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Gastcollege Frans Ramaekers

PRAKTISCH

18 sep 2017 10.00 uur - 11.30 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Op 18 september 2017 geeft Prof. Frans C.S. Ramaekers een openingscollege voor alle studenten van de opleiding biomedische wetenschappen.

Met dit college willen we onze huidige en nieuwe studenten meteen onderdompelen in de wondere wereld van de biomedische wetenschappen, een boeiend domein in snelle evolutie met vele toepassingen voor onze maatschappij.

Wie is Frans Ramaekers?
Prof. Ramaekers is verbonden aan de Universiteit Maastricht waar hij de afdeling Moleculaire Celbiologie & Genetica leidt. Hij is de oprichter van MUbio, nu Nordic-MUbio, een toonaangevend Nederlands biotechbedrijf dat gespecialiseerd is in antilichaamproductie.

Sinds 2010 is hij wetenschappelijk directeur van GROW – School voor Oncologie en Ontwikkelings-biologie, Maastricht University Medical Center. GROW is verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs in de oncologie en ontwikkelingsbiologie, met een sterke koppeling aan patiëntenzorg. Hun onderzoek op het gebied van onder andere radiotherapie en epidemiologie behoort tot de wereldtop.

Het bestuur van de opleiding biomedische wetenschappen en de alumnivereniging Biomea.