Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Limburg Lezing: Mathieu Segers over het ‘Europa, vandaag en morgen’

PRAKTISCH

15 mei 2017 18.00 uur - 21.00 uur


Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Op maandag 15 mei zakt Mathieu Segers (hoogleraar Europese geschiedenis en integratie) af naar campus Hasselt voor een nieuwe Limburg Lezing.

Na de val van de Berlijnse muur leek Europa te blaken van zelfvertrouwen. De Europese integratie boekte historische overwinningen, Europa werd een machtsblok in de wereld. Grote vragen drongen zich op. Wat wordt Europa? Waar staat het voor? Waar lopen de grenzen? Maar de antwoorden op deze vragen werden angstvallig vooruitgeschoven, alsof deze vragen niet bestonden of vanzelf zouden verdwijnen. In zijn lezing onderzoekt Mathieu Segers het Europa van vandaag.

Over Mathieu Segers
Mathieu Segers (1976, Nederland) is hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University en decaan van University College Maastricht. Zijn onderzoek richt zich op de geschiedenis en de pre-geschiedenis van de Europese integratie en de trans-Atlantische betrekkingen. Zijn boek Reis naar het continent (over de Nederlandse en Europese integratie) werd in 2013 bekroond als beste politieke boek. Hij is columnist van het Financieel Dagblad en De Groene Amsterdammer.

Over Limburg Lezingen
‘Limburg Lezingen’ is een initiatief van de gouverneur en de deputatie van de Provincie Limburg. Vier tot zes keer per jaar nodigen zij topsprekers uit binnen- en buitenland uit naar Limburg voor een inspiratievolle lezing.

_______________

PROGRAMMA
18.00 uur: Welkom door gouverneur Herman Reynders
18.10 uur: Lezing Mathieu Segers
20.00 uur: Vragenronde

INSCHRIJVEN
Toegang is gratis, maar inschrijven verplicht via www.limburg.be/20170515_limburglezing