Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

X-Festival: Stad van de Toekomst

PRAKTISCH

04 mei 2017 - 06 mei 2017


Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Van 4 t.e.m. 6 mei is campus Hasselt gastheer van X-Festival, een cross–disciplinair, visionair, inspirerend en stimulerend ideeënfestival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

X–Festival wil verschillende werelden samenbrengen, innovatie stimuleren via cross–overs, nieuwe grenzen en horizonten exploreren én een Big–Bang zijn voor reflectie en actie.

Voor de editie 2017 ligt de focus op de thema's Solar City'en Smart (eco–)city of the future. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Welke (cross–over) ideeën van vandaag leiden tot de start–ups van morgen? Hoe kunnen we creatiever omgaan met de energie van de zon? Hoe kan kruisbestuiving van verschillende disciplines de stad groener en slimmer maken?

Topsprekers
Topsprekers uit verschillende disciplines zullen u inspireren met hun visionaire ideeën over technologische en economische aspecten van nieuwe generatie zonne-energie (Geert Palmers-3E, Jef Poortmans-IMEC, F. Krebs Infinity-PV,..), slimme (eco-)architectuur (Thomas Rau, Rolf Disch, Laurent Quittre..), de eerste Belgische elektrische auto (Xavier Van der Stappen), high-tech Fashion (Jasna Rok, Florian Heller), interstellair reizen (Angelo Vermeulen, OSCAR-team)...

Room of Wonders
Tijdens X–Festival zal de Oude Gevangenis omgetoverd worden tot een ‘Room of Wonders’, met een tentoonstelling van o.a.: Future Techcreaties van Jasna Rok, fotografie van Erlend Mikael Sæverud en Kristof Vrancken, nieuwe generatie zonnecellen en demonstratoren, ESA–OSCAR–meetsysteem…

X–Festival 2017 is er voor studenten, onderzoekers uit verschillende disciplines, beleidsmakers, architecten, kunstenaars, designers, ondernemers, pers en iedereen die geïnspireerd wil worden en de toekomst op een creatieve, innovatieve en out–of–the–box manier wil vormgeven.

Inschrijven 
Toegang is gratis, maar registratie aanbevolen. Klik op http://www.x-festival.be/practical.html.