Congo-avond: wegen naar Congo?

23 mei 2018 - 19.15 uur

Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Lokaal Aula Louis Verhaegen

Het nieuws over DR Congo dat ons de laatste maanden bereikt, is vooral nieuws over de instabiliteit, de wantoestanden, de komende verkiezingen. Maar hoe is het écht in Congo deze dagen?

Het koloniale verleden ligt er bijvoorbeeld nog steeds erg gevoelig, en dit beïnvloedt de economie, de mensenrechten, de academische wereld. Maar er is ook een toekomst! Welke toekomst en wat betekent dit voor ons? Wat zijn de “wegen naar Congo”? En kunnen wij “wegen op Congo”?

Deze Congo-avond wordt ingeleid door een (voor)lezing door Ronny Mosuse en zijn documentaire “De verborgen geschiedenis van mijn Vader”, waarin Ronny op zoek gaat naar zijn Congolese roots. Hierna zal een panel van Congo-kenners (Prof. Johan Ackaert, Karel De Gucht, Nadia Nsayi, Prof. Koen Vlassenroot, Ronny Mosuse) dit thema verder uitdiepen in een boeiend gesprek, onder moderatie van Roger Huisman.

Na afloop wordt u uitgenodigd voor een netwerkingreceptie.

Inschrijven? Klik op deze link.