Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Fair Trade Week

PRAKTISCH

03 okt 2018 - 13 okt 2018


Van 3 tot en met 13 oktober vindt de week van de Fair Trade plaats en daar zetten we ons ook op UHasselt volledig voor in. De jaarlijkse campagne wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd en heeft als doel om fair trade en fairtradeproducten in de kijker te zetten. 

 

Wanneer je als consument kiest voor een fairtradeproduct, geef je een kleine producent in het Zuiden een kans op een beter leven. Zo krijgt een cacaoboer in het Zuiden slechts 0.67 cent voor een volledige dag werk. Een van de belangrijkste principes van fair trade is dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar product. Daarnaast garandeert eerlijke handel goede handelsvoorwaarden, respecteert het de rechten van de werknemer en het milieu, zorgt het voor een betere markttoegang en versterkt het de producentenorganisaties en hun netwerken. Fair trade geeft benadeelde producenten, voornamelijk uit het Zuiden, de kans om een beter bestaan op te bouwen voor zichzelf en voor hun familie.

Tijdens de week van de Fair Trade maak je kennis met het diverse aanbod aan fairtradeproducten en worden er zowel op lokaal als nationaal niveau heel wat activiteiten georganiseerd. 

Op campus Diepenbeek zal er alvast heel wat georganiseerd worden en ook op onze sociale media verschijnen nog enkele reminders om, waar mogelijk, te kiezen voor eerlijke handel.