Lezing Leerstoel Medische Ethiek - Doodgelukkig leven - verhalen uit het ziekenhuis

01 mrt 2018 20.00 uur - 22.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

CONTACTPERSOON

Mevrouw Marleen MISSOTTEN

32-11-268502

marleen.missotten@uhasselt.be

Inschrijven

Jan De Cock is deeltijds ziekenhuispastor in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Om de vreugde en om den brode. Hij verdeelt zijn tijd: de helft in de gevangenis, de andere helft in het ziekenhuis.

Jan De Cock brengt een ode aan het leven, een handreiking om niet bang te zijn voor ziekte en nog minder voor de dood. Hij schreef daarover het boek “Doodgelukkig leven – hoopvolle verhalen uit het ziekenhuis”. Tussen materniteit en palliatieve zorgen flaneert Jan als patiëntenbegeleider en pastoraal medewerker. Zijn ontroerende en vaak grappige verhalen brengen steun, troost en bemoediging voor iedereen die met zieke of stervende mensen in aanraking komt.

Deze lezing is onderdeel van de Leerstoel Medische Ethiek | dokter Jules Knapen | cyclus 2017-2018.

Inschrijven