Luisteren naar muziek: een ontdekkingstocht via de verpakking naar de inhoud - Prof. Dr. Marc Erkens

17 dec 2018 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Denkt u dat er een hemelsbreed verschil is tussen de klassieke muziek van eeuwen geleden en de zogenaamde lichte muziek van nu? Dan hebt u het mis. Eigenlijk zijn alleen de kleertjes anders. Als je de muziek uitpakt, merk je dat ze bijna geen sikkepit veranderd is. We maken nog steeds muziek met dezelfde bouwstenen als vroeger en eigenlijk … zeggen we er ook nog steeds dezelfde dingen mee, of het nu een symfonie is, filmmuziek, of de laatste hit van, pakweg, Ed Sheeran.

Prof. Marc Erkens studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sinds 2006 is hij opleidingshoofd Muziek aan LUCA School of Arts, campus Lemmensinstituut te Leuven, een school waar hij sinds 1980 leraar piano, muziekanalyse en repertoirekennis is. Hij is gekend van diverse radio- en tv-programma’s van de VRT waarin hij als verteller-pianist of als commentator zijn wel eens zijn opwachting mag maken.