Over mobiele gezondheidstoepassingen - Prof. Dr. Pieter Vandervoort

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

In de moderne cardiologie zijn ervaringen uit de klinische praktijk een bron van inspiratie voor het gebruik van internet, smartphone en tele-monitoring bij de opvolging van patiënten buiten het ziekenhuis. Ook groeit het geloof dat de brug tussen de digitale en de medische revolutie de zorg voor de patiënt in de toekomst fundamenteel kan verbeteren.

De recente initiatieven van minister van volksgezondheid Maggie De Block zetten het belang van smartphone apps en tele-monitoring in de klinische praktijk meer dan ooit in de schijnwerpers.

Prof. dr. Pieter Vandervoort is cardioloog in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk en medeoprichter van de Mobile Health Unit, een onderzoeksgroep aan de Universiteit Hasselt. Hij staat aan het hoofd van een multidisciplinair onderzoeksteam dat ook nauw samenwerkt met andere onderzoeksinstellingen en bedrijven met een interesse in het domein van mobiele gezondheidstoepassingen.