Universitaire dialectavond met Stef Vandebroek

Felix Bergers ()

089/35.64.20

felixbergers@hotmail.com

Ook UHasselt draagt de Limburgse dialecten in het hart. Daarom nodigen we af en toe een gastspreker uit om een hoorcollege te geven in de streektaal.

De reeks werd geopend door Patrick Reygel, hoofddocent biologie, die in het Hasselts een uiteenzetting gaf over dokter Willems. Op 5 juni gaf Jos Ramaekers, coördinator van Natuurpunt Limburg, in het Diepenbeeks een exposé over de natuurrijkdom van onze provincie. Op 13 november geven we het woord aan Stef Vandebroek.

Stef Vandebroek was van bij de oprichting in 1993 algemeen directeur van de vzw RIMO Limburg (Regionaal Instituut voor Maatschappelijk Opbouwwerk). In januari van dit jaar ging hij met pensioen en gaf hij de fakkel door aan Liesbeth Geybels. Stef is afkomstig van Kermt, en zal in zijn moedertaal spreken over armoede in Limburg.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door de folkgroep Goefolk, die in het Hasselts zingt.

Toegang is gratis maar inschrijven is wel verplicht en kan hier of door een mailtje te sturen naar sam.stefani@vormingplus.be .

Organisatie: Veldeke Bels Limburg, Veldeke Hasselt en Vormingplus Limburg i.s.m. UHasselt.​