Debat: To voluntourism or not to voluntourism

09 mei 2019 19.30 uur - 22.00 uur

Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

CONTACTPERSOON

dr. Sofie IGNOUL

32-11-268014

sofie.ignoul@uhasselt.be

Vrijwilligerstoerisme zit de laatste jaren sterk in de lift, zeker bij jongeren. Reizen
combineren met “iets nuttigs doen”, zoals helpen in een weeshuis, een schooltje
mee bouwen, een waterput graven… Meer en meer organisaties bieden dit soort
reizen aan en ook hogescholen en universiteiten krijgen de vraag om studenten via deze organisaties een stage te laten doen. Maar doe je op deze manier echt goed
voor een ander, of toch vooral voor jezelf?

Vormingplus Limburg, 11.11.11 en UHasselt slaan de handen in elkaar en nodigen je uit voor een interactieve avond. We kijken naar de docu “Yovo bonsoir”, over vrijwilligerstoerisme in Benin. Daarna gaan we met een aantal deskundigen hierover in gesprek. Aan kleine discussietafels gaan we het debat aan rond een aantal stellingen.

Bevestigden reeds:
· Sebastian Van Hoeck, Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS)
· Roel Nollet (Redhorse tv)
· Visjal Auwerx (ervaringsdeskundige)

Tijdens deze avond kan je genieten van (h)eerlijke drankjes, u aangeboden door Oxfam Wereldwinkel Hasselt.

Deuren open om 19u, we starten om 19u30
Locatie: UHasselt, Campus Oude Gevangenis
Inkom: gratis, gelieve je wel in te schrijven via deze link