Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Leven en werken in India: Een geschiedenis van India deel I

PRAKTISCH

07 mei 2019 19.30 uur - 22.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H5

Wil je graag meer weten over de geschiedenis van India, het kastesysteem, het hindoeïsme, etc...? Ben je van plan dit academiejaar of verder in je studieloopbaan naar India te reizen in het kader van een inleefstage of onderzoek, of gewoon als toerist?

Noteer dan zeker dinsdag 7, 14 en 21 mei 2019 in je agenda!

Dokter Herman Kuppers en kinesitherapeut Valentin Schroyen, beiden verbonden aan de UHasselt, zijn al jaren actief in India met het Bodhi-Project. Ze werken samen met lokale NGO’s in Bhubaneswar, Chennai en Delhi, telkens in Community Based Programs. Hun aandacht gaat vooral naar rehabilitatie van slumbewoners, met speciale aandacht voor slumkinderen met een handicap en hun revalidatie. Elk jaar nemen ze studenten kinesitherapie mee op stage. 

Tijdens deze drie lezingen spreken ze met veel passie over de confrontatie met "Incredible India". Leven en werken in India is niet altijd eenvoudig en met deze voorbereiding zijn Indiareizigers en studenten op stage beter gewapend tegen de cultuurschok die ze zeker zullen tegenkomen. Ook het begrijpen van de context wordt gemakkelijker als je verstaat waarom mensen soms anders reageren dan we verwachten, of waarom sommige dingen niet kunnen, en andere dan weer wel. Het contact met de lokale bevolking verloopt ook eenvoudiger indien men wat kennis heeft over hun goden, geschiedenis en cultuur. 

De drie lezingen worden geïllustreerd met foto's en filmfragmenten en staan open voor iedereen die interesse heeft in leven en cultuur van India. We voorzien tijd voor vraag en antwoord.

 

Lezing 1
Een Geschiedenis van India deel I

  • Geschiedenis van India: ontstaan: de Indusvallei - geschriften en epische verhalen
  • Een schets van het "Godenrijk" 
  • Hindoeïsme, Jains en Boeddhisme

Praktisch

Vrije toegang!
Aanmelding en bijkomende informatie: valentin.schroyen@uhasselt.be