Vierde universitaire dialectavond met Patrick Martens

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Lokaal Auditorium Louis Roppe

Ook Universiteit Hasselt draagt de Limburgse dialecten in het hart. Daarom nodigt ze af en toe een gastspreker uit om een hoorcollege te geven in de streektaal.

De reeks werd geopend door Patrick Reygel, hoofddocent biologie, die in het Hasselts een uiteenzetting gaf over dokter Willems. Op 5 juni gaf Jos Ramaekers, coördinator van Natuurpunt Limburg, in het Diepenbeeks een exposé over de natuurrijkdom van onze provincie. Op 13 november gaven we het woord aan Stef Vandebroek om in het Kermts een uiteenzetting te geven over armoede in Limburg en op 19 maart laten we Patrick Martens aan het woord als vierde spreker.

Patrick Martens werkte als journalist voor Radio 2, het Belang van Limburg, De Morgen en Knack. Hij is ook lange tijd voorzitter geweest van de Raad voor de Deontologie, waarin hij samen met journalisten en uitgevers een deontologische beleidslijn uitschreef en klachten over de journalistieke beroepsactiviteit behandelde. Patrick is afkomstig van Alken en woont er nog altijd. Hij zal in het Alkens spreken over journalistiek en pers.
De lezing zal afgewisseld worden met muzikale intermezzi. Achteraf biedt de universiteit graag een kleine receptie aan.