Vijfde universitaire dialectavond met Willy Claes

EXTERNE CONTACTPERSOON

Felix Bergers ()

felixbergers@hotmail.com

Ook UHasselt draagt de Limburgse dialecten in het hart. Daarom nodigen we af en toe een gastspreker uit om een hoorcollege te geven in de streektaal. Enkele maanden geleden gaven we het woord aan journalist Patrick Martens. Voor ons vijfde college hebben we Willy Claes uitgenodigd, Minister van Staat.

Hij brengt zijn uiteenzetting onder de titel: "USA tegen China: een nieuwe Koude Oorlog?". Hij doet dit in zijn moedertaal, het Hasselts. Tussendoor worden er Hasseltse liederen gebracht door het ensemble Goefolk.

De toegang is gratis, en achteraf wordt er een kleine receptie aangeboden om na te praten.

organisatie: Universiteit Hasselt i.s.m. Veldeke Bels Limburg en Veldeke Hasselt

plaats: Universiteit Hasselt Campus Oude Gevangenis, aula Louis Roppe, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

inkom: gratis

inlichtingen: felixbergers@hotmail.com of 089/35 64 20