Logo UHasselt

menu

UHasselt


Agenda

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Gastcollege Kinderrechten i.s.m. Habbekrats en faculteit Rechten UHasselt

PRAKTISCH

26 okt 2019 14.00 uur - 16.00 uur


Oude Gevangenis

Universiteit Hasselt

campus Hasselt

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt


CONTACTPERSOON

Prof. dr. Charlotte DECLERCK

32-11-268796

charlotte.declerck@uhasselt.be


Habbekrats is een kleurrijke organisatie voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar met dertien warme huizen in Vlaanderen en Brussel. Naast die warme plekken, waaronder het Huis van de Vos in Hasselt en het Klokhuis in St.Truiden, biedt Habbekrats kinderen ook avontuur op kamp. Zo verbindt Habbekrats de jongeren niet alleen met elkaar maar ook met de samenleving. Bovendien is Habbekrats er ook voor kinderen in nood. 

Binnen het vormingsproject ‘Het Meesterwerk’ is Habbekrats aan de slag gegaan rond kinderrechten waarbij jongeren (10 - 15 jaar) filmpjes hebben opgenomen. Het resultaat tonen ze met veel trots in een gastcollege aan UHasselt op zaterdag 26 oktober. Wie het college volgt, krijgt de kans om na het zien van de filmpjes via smartphone zijn stem uit te brengen over de kracht van het specifieke kinderrecht. 

Kinderrechtenexpert prof. Johan Put en voormalig kinderrechtencommissaris en UHasselt eredoctor Bruno Vanobbergen geven hun deskundig oordeel over de mate waarin de kinderrechten in België toegepast worden. 

IEDEREEN is welkom!

Meer over het kinderrechtenproject van Habbekrats vind je hier