Zesde universitaire dialectavond met Willy Miermans

Martelarenlaan 42

3500 Hasselt

Lokaal Aula Louis Roppe

Ook de universiteit van Hasselt draagt de Limburgse dialecten in het hart. Daarom nodigt ze af en toe een gastspreker uit om een hoorcollege te geven in de streektaal. Voor ons zesde exposé hebben we Willy Miermans uitgenodigd. Hij brengt zijn uiteenzetting onder de titel: "Mobiliteit in Limburg". Hij doet dit in zijn moedertaal, het Maaslands. Tussendoor worden er Hasseltse liederen gebracht door het ensemble Goefolk. Achteraf wordt een kleine receptie aangeboden om na te praten.

Willy Miermans (° 1956) is een geboren en getogen Maaslander. Hij groeide op in Smeermaas, en woont nu in Maaseik. Van opleiding is hij socioloog. Bijna 20 jaar lang was hij verbonden aan de kunsthogeschool in Genk. Daarnaast was hij erg actief als spreker en adviseur rond stadsinrichting en woonecologie. Hij is coauteur van het Vlaamse Witboek Stedenbeleid. Hij verkreeg nog meer bekendheid als mobiliteitsdeskundige. In 1990 richtte het Vlaams Parlement bij decreet de Vlaamse Stichting Verkeerskunde op en dit stelde hem in de gelegenheid om het initiatief te nemen van de Hogeschool voor Verkeerskunde. In 2003 mondde dit uit in de start van een bachelor- en masteropleiding in de Verkeerskunde aan de Universiteit van Hasselt. Van hieruit bereidde hij de oprichting voor van het Instituut voor Mobiliteit.

Organisatie: Universiteit Hasselt i.s.m. Veldeke Bels(j) Limburg en Veldeke Hasselt
Plaats: Universiteit Hasselt Campus Oude Gevangenis, aula Louis Roppe, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

Meer info: felixbergers@hotmail.com of 089/35 64 20