Logo UHasselt

menu

Geneeskunde


Geneeskunde

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BACHELOROPLEIDING PRAKTISCH

Tien weken

Een academiejaar omvat vier ‘kwartielen’ van ongeveer 10 weken. In élk kwartiel krijg je de nodige kennis aangereikt om van jou een medicus te maken (rood – 11SP). Maar je bouwt ook aan je rol als communicator, teamspeler, manager, wetenschapper, gezondheidsbevorderaar en professional (blauw – 3SP). Inhoudelijk vormen de lijn medicus en de lijn professional één geïntegreerd geheel. Portfolio is een jaarvak met 1 SP in elk kwartiel.

Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen die mogelijk nog in de loop van het academiejaar kunnen doorgevoerd worden. Het programma is definitief bij de start van de nieuwe inschrijvingen. 

Studeerbaar

Studeerbaarheid vinden we enorm belangrijk. Daarom bouwen we het curriculum zo op dat je aan 40 à 45 uren per week voldoende hebt om alles bij te houden. Maximum 15 uren hiervan is contactonderwijs met de docenten en we zetten hierbij in op interactief onderwijs in kleine groepen. Door de leerstof op te delen in kleine logische eenheden en duidelijke studie-instructies te formuleren, helpen we je bij je zelfstudie. We beperken het totaal aantal bladzijden nieuwe leerstof per week.

Evaluatie

Tijdens een kwartiel zijn er meerdere evaluatiemomenten. Doorheen het kwartiel wordt jouw kennis op verschillende momenten getoetst. Aan het einde van het kwartiel is er een ‘kwartieltoets’ waarin nagegaan wordt of je de opgedane kennis ook kan toepassen en integreren. Om je basiskennis als toekomstig arts scherp te houden, leg je aan het einde van kwartiel 3 een ‘permanente kennistoets’ (PAK-toets) af. Deze toetst bevraagt de minimale basiskennis van alle voorgaande kwartielen die eender welke beginnende arts zou moeten kennen.