Rechten

IN DE UNIVERSITEIT VAN VANDAAG IS DE TOEKOMST NOOIT VERAF

Campusgesprekken

Elk jaar in oktober organiseert onze faculteit ‘Campusgesprekken’. Gewapend met een weldoordacht cv wagen de masterstudenten zich aan een gesprek met vertegenwoordigers van een twintigtal grote advocatenkantoren. Op zoek naar dé perfecte match... Voor sommigen zit er vaak al meteen een heus jobvoorstel in, anderen worden uitgenodigd voor een tweede gesprek in het kantoor, en weer anderen zijn al zeker van een zomerstage.

Zomerstages

Vanaf je derde bachelor biedt de faculteit je de mogelijkheid om op vrijwillige basis een zomerstage te doen. Het aanbod is zeer ruim: van magistratuur over advocatuur tot overheid. Maar ook organisaties zoals het Ziekenhuis Oost-Limburg bieden een stageplaats aan! Je stagemeester geeft je inhoudelijke opdrachten waardoor je een concreet beeld krijgt van een juridische werkplek.

Pleitcompetities

Tijdens je studies kun je uiteraard ook deelnemen aan (inter) nationale pleitcompetities. Soms kan dat zelfs in het kader van een opleidingsonderdeel. In plaats van het schrijven van een Bachelorscriptie bieden we je bijvoorbeeld de mogelijkheid om in teamverband deel te nemen aan de Moot Court Grondwettelijk recht, die de Belgische rechtenfaculteiten in het voorjaar organiseren.