Logo UHasselt

menu

CMK - Centre for Environmental Sciences


Education

Education

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

POSTGRADUAAT BIOGEBASEERDE EN CIRCULAIRE ECONOMIE

Wil je bedrijven of overheden begeleiden in de transitie naar een biogebaseerde en circulaire economie?
Wil je biogebaseerde en circulaire, innovatieve waardeketens mee vormgeven en deze maatschappelijk en economisch valoriseren?
Kreeg je de opdracht om een duurzame business case uit te werken voor biogebaseerde en circulaire oplossingen voor huidige consumptie- en productiesystemen, maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken?

De onderzoeksgroep Milieueconomie van UHasselt ontwikkelde samen met 14 partners uit Vlaanderen en Nederland dit unieke postgraduaat. Drie modules begeleiden je doorheen je zoektocht naar een duurzame business case voor een biogebaseerde en circulaire economie. 


Drie goede redenen om je in te schrijven


1 | State-of-the-art
In de module “Biogebaseerde en circulaire waardeketens” leer je alles over de laatste trends op het gebied van de productie en toepassingsmogelijkheden van biogebaseerde en circulaire technologieën. In de module “Systeem- en duurzaamheidsdenken” word je ondergedompeld in de basisbeginselen van de meest courante methodieken voor duurzaamheidsanalyse zoals levenscyclusanalyse (LCA). In de module “Business case biogebaseerde en circulaire economie” stel je zelf een circulair business model op, leer je je ideeën pitchen voor kapitaalverschaffers en leer je hoe je moet omgaan met andere stakeholders zoals overheid en consumenten. Ook als je voor een overheid werkt, leer je hoe je beleid kan vormgeven om duurzame business modellen te stimuleren.

2 | Begeleiding door een sterk netwerk
Je komt terecht in een uniek netwerk van experten, bedrijven en beleidsmakers in de circulaire en biogebaseerde economie, zoals VITO, Centre of Expertise Biobased Economy, enzovoort. Je krijgt niet alleen les van onderzoekers en professoren maar ook van experts uit het werkveld. Deze experten begeleiden jou tijdens de ontwikkeling van jouw business case, maar kunnen je ook in contact brengen met cruciale spelers om jouw idee van de grond te krijgen.
Binnen het postgraduaat wordt er ook samengewerkt met verschillende bedrijven. 

   

 

3 | Rendabele investering
Geen feitenkennis of weetjes, geen examens. Je investering in het postgraduaat is per definitie rendabel want je evaluatie staat of valt met de kwaliteit van je business case of beleidsvoorstel. Jouw werkomgeving is het voorwerp van je studie, m.a.w. je mag je studieopdrachten uitvoeren binnen de context van jouw werkomgeving. Ook als jouw werkgever de opleiding financiert, betekent de hands-on aanpak een win-win voor werkgever en werknemer.

 

Partners

Dit postgraduaat is ontstaan uit een samenwerking van 14 partners binnen het Interreg-project ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’. Het wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland en de provincies Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Noord-Brabant en Zuid-Holland.