Logo UHasselt

menu

EDM


Actueel

EDM

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERVIEW

Pieter Robyns heeft de BELCLIV-prijs ontvangen voor zijn masterthesis.    Dec 11, 2015

Pieter Robyns heeft de BELCLIV-prijs ontvangen voor zijn masterthesis.
Dec 11, 2015

UHasselt-afgestudeerde Pieter Robyns heeft de BELCLIV-prijs ontvangen voor zijn masterthesis ‘Wireless Network Privacy’. De Belgische Club voor Informaticaveiligheid bekroont elk jaar een afgestudeerde masterstudent die met zijn/haar thesis een “originele bijdrage levert aan de beveiliging van informatiesystemen”. Informaticus Pieter Robyns is intussen als doctoraatsstudent verbonden aan de UHasselt.

In zijn masterproef besprak Pieter Robyns diverse types van aanvallen die kunnen leiden tot de schending van privacy en de vertrouwelijkheid van gegevens – zowel voor de organisatie die een WiFi-systeem (draadloos netwerk) ter beschikking stelt als voor de gebruiker ervan.

“We raden beheerders van bedrijfsnetwerken aan om vertrouwelijke gegevens te bewaren op servers die afgeschermd zijn met aparte toegangsrechten, in plaats van enkel te vertrouwen op de beveiliging van het draadloze netwerk”, aldus Pieter Robyns vorig jaar tijdens een internationaal congres in Oxford. Daar lichtte hij een belangrijk veiligheidsrisico toe bij het gebruik van Apple-toestellen in combinatie met het WPA2-Enterpriseprotocol (een universele standaard voor de beveiliging van draadloze bedrijfsnetwerken).

De Belgische Club voor Informaticaveiligheid, die zich inzet voor de bevordering van informaticaveiligheid, bekroonde het onderzoek van de intussen EDM/UHasselt-iMinds-doctoraatsstudent met haar thesisprijs (ter waarde van 2.000 euro). De winnende masterproef stond onder het promotorschap van prof. dr. Peter Quax en prof. dr. Wim Lamotte, onder begeleiding van ir. Bram Bonné.

“Deze BELCLIV-prijs is zonder meer een mooie erkenning voor het werk dat Pieter Robyns leverde”, aldus de promotoren.