Logo UHasselt

menu

CORe - Centrum voor Overheid en Recht


Eenheid sociaal recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

POSTDOCS


Marco Rocca

Posting of Workers and Collective Labour Law

Marco Rocca is als doctor-assistent verbonden aan het Centrum voor Overheid en Recht (CORe) van de Universiteit Hasselt. Hij is ook gastdocent aan de ULB-Solvay en aan de Université de Liège. Zijn interesseveld en publicaties bestrijken het ruime (nationale, Europese en internationale) arbeidsrecht.

In 2014 verdedigde hij zijn doctoraatsproefschrift met als titel ‘Posting of Workers and Collective Labour Law. There and back again - Between Internal Market and Fundamental Rights’. Zijn thesis werd in 2015 door Intersentia in The Social Europe Series gepubliceerd. Marco behaalde zijn bachelor en master in de rechten aan de Universiteit van Pisa en de Scuola Superiore Sant’Anna (Italië).

Van 2014 tot 2017 werkte Marco als postdoctoraatsonderzoeker aan twee onderzoeksprojecten over aanvullende pensioenen in het licht van de interne marktregels in de EU (Excellence Chair on Pensions, Université Catholique de Louvain) en over de plaats van het arbeidsrecht in het nieuwe economische bestuur van de EU (University of Verona, Italië).