Field Research Centre

Topical

Ecotron Hasselt University opent de deuren op Festival van de Architectuur

< OVERVIEW

Ecotron Hasselt University opent de deuren op Festival van de Architectuur    Aug 24, 2017

Ecotron Hasselt University opent de deuren op Festival van de Architectuur
Aug 24, 2017

De Ecotron is een hoogtechnologische onderzoeksinstallatie voor klimaat- en biodiversiteitonderzoek. Deze infrastructuur laat wetenschappers toe de effecten van de klimaatverandering op de biodiversiteit te onderzoeken. Hoe stem je zo’n specifieke functies af op het uitzicht van het gebouw?

noAarchitecten hechten enorm veel belang aan de ruimte waarin een gebouw staat. Zoveel zelfs dat ze niet de belangrijke wetenschappelijke functie en wel de omgeving van het gebouw als uitgangspunt namen. Met hun ontwerp wilden de architecten verder gaan dan een louter functioneel bouwwerk en bijdragen aan de volledige visie van het wetenschappelijke project.

Ontdek op 10 september dit project tijdens een rondleiding door de architecten! Om 14u leiden noAarchitecten je rond in hun ontwerp. Daarna vertelt een medewerker van de Ecotron je alles over het wetenschappelijk onderzoek. Inschrijven is verplicht en kan op de website van Festival van de Architectuur.