Field Research Centre

De Ecotron verwelkomt secundaire scholen    Mar 09, 2018

De Ecotron verwelkomt secundaire scholen
Mar 09, 2018

Deze winter hebben scholen voor het eerst kunnen kennismaken met de Ecotron Hasselt University. Meer dan 150 leerlingen ontrafelden het Ecotron Mysterie, een workshop waarbij de leerlingen in kleine groepen en op zelfstandige wijze de werking van deze hoogtechnologische installatie moeten achterhalen. Met deze zelf verworven kennis nemen zij vervolgens een kijkje achter de schermen van de Ecotron. Leerkrachten en leerlingen reageerden enthousiast achteraf. “Onze leerlingen zijn nooit eerder op uitstap zó actief met de leerstof bezig geweest!”, reageerde één van de begeleidende leerkrachten. Als het van de leerlingen zou afhangen, komen zij volgend jaar terug!

De Ecotron Hasselt University blijft het hele jaar door te bezoeken onder begeleiding van een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen. Reserveren kan via deze link.