Logo UHasselt

menu

Onderzoek


Onderzoeksfinanciering

Onderzoek

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SABBATICAL LEAVE

Wat?
Het BOF-programma sabbatical leave voorziet in onderzoekskredieten, bestemd voor de vergoeding van kosten verbonden aan een intense periode van onderzoeksactiviteit in het buitenland (3 tot maximum 12 maanden). Het verblijf van de onderzoeker buiten de UHasselt muren, moet deel uitmaken van het wetenschappelijk onderzoek binnen zijn/haar onderzoeksgroep of -instituut. De aanvraag bij het BOF dient als cofinanciering bij goedgekeurde aanvraag voor externe financiering (FWO of andere).

Wie?
Dit krediet is bedoeld voor tenure-trackdocenten en ZAP-leden. Aanvragen worden ingediend door de betrokkene die behoort tot het ZAP-kader van de UHasselt en een aanstelling van minimum 60 procent heeft. De goedgekeurde aanvraag voor externe financiering (FWO programma Krediet voor Wetenschappelijke Opdracht (sabbatical leave) of andere externe financiering) maakt integraal deel uit van de BOF-aanvraag.

Deadline?
Aanvragen voor een BOF Sabbatical Leave kunnen, afhankelijk van de beschikbaar middelen, driemaal per jaar ingediend worden: op 1 februari, 15 mei en 1 oktober op de voorziene aanvraagformulieren. Indien deze datum op een zaterdag, een zondag of een feestdag valt, verschuift de deadline naar de eerstvolgende werkdag om 17u00.

Meer informatie?
Contactpersoon UHasselt: Lieve Tulleneers
Intranet: BOF interne richtlijnen