Logo UHasselt

menu

Onderzoek


Onderzoeksfinanciering

Onderzoek

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BEURZEN EN MANDATEN

Wanneer je persoonsfinanciering aanvraagt, kan dit in de vorm van een mandaat of een beurs. Je bent aan de universiteit aangesteld met een beurs- of een mandaatstatuut, dus als bursaal (scholarship) of als mandaatassistent (fellowship).

Wat is nu precies het verschil?
Voor de universiteit zijn er een aantal administratieve en financiële verschillen. De doctorandus zelf zal weinig praktische verschillen ervaren; de arbeidsvoorwaarden zijn zo goed als identiek. Wat wel verschilt, is onder andere de duur van de aanstelling. Een doctoraatsbursaal is maximum vier jaar in dienst. En mandaat daarentegen duurt zes jaar. Daarnaast neemt een bursaal een minimaal aantal onderwijs- of dienstverleningstaken op zich, terwijl een mandaatassistent deze wel opgelegd krijgt. Voorwaarde daarbij is dat maximum 50 procent van de arbeidstijd vrij is voor het werken aan de doctoraatsthesis.

Meer informatie?
Meer informatie over de aanstellingstypes en de precieze financiële, fiscale, administratieve en mogelijke andere implicaties, kan je  verkrijgen bij de personeelsdienst van de Universiteit Hasselt.

Mandaat-/beursfinanciering Type Deadline
BOF Doctoraatsfonds PhD 1 maart
FWO Predoctoraal mandaat PhD 1 februari
FWO Postdoctoraal mandaat Postdoc 1 februari

VLAIO Baekeland mandaat

PhD maart
september
FWO Doctoraatsbeurs strategisch basisonderzoek PhD september
VLAIO Innovatiemandaat Postdoc maart
september