Logo UHasselt

menu

Onderzoek


Onderzoeksfinanciering

Onderzoek

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ONDERZOEKSPROJECTEN

Onderzoekers kunnen projectfinanciering aanvragen om werkings-, uitrustings- en personeelskredieten te krijgen voor het uitvoeren van een onderzoeksproject. Deze financiering heeft een duur van meestal vier jaar en wordt ter beschikking gesteld aan de onderzoeksgroep die de projectfinanciering aanvraagt. 
De voornaamste financierder van fundamentele onderzoeksprojecten is het FWO. Ook het programma Nieuwe Initiatieven van het BOF van de UHasselt voorziet projectfinanciering. Om hiervoor in aanmerking te komen dienen onderzoekers eerst een aanvraag in bij het FWO. Enkel projectvoorstellen die worden ingediend bij het FWO, maken kans op financiering.
BELSPO voorziet financiering om multidisciplinaire projecten op te zetten over de gemeenschap- en gewestgrenzen heen. Voor toegepaste projecten zijn dan weer verschillende programma’s bij het IWT beschikbaar. Om onderzoeksprojecten tussen verschillende Europese partners op te zetten zijn de programma’s vanuit Europa de aangewezen financieringskanalen (bv. Horizon2020).

Projectfinanciering Deadline
FWO Onderzoeksproject 1 april 2015
FWO Krediet aan navorser 1 april 2015
FWO Strategisch basisonderzoek 9 januari 2015
FWO Toegepast biomedisch onderzoek februari 2015 
Vlaio TEchnologie TRAnsfer maart
Vlaio Landbouwtrajecten 27 november 2014
BOF Nieuwe Initiatieven 1 april 2015
BELSPO BRAIN.be