Universiteitsfonds

Drie goede redenen om te schenken

DRIE GOEDE REDENEN OM TE SCHENKEN

REDEN 1: SCHENKEN IS FISCAAL AANTREKKELIJK

Het Universiteitsfonds UHasselt mag fiscale attesten afleveren. Bij een gift van minimum 40 euro op jaarbasis ontvangt u zo’n attest.

Geld schenken kan héél makkelijk. U kunt dat via een permanente opdracht bij uw bank. Alle giften die in de loop van het (kalender)jaar op onze rekening toekomen, komen op één fiscaal attest.

Het fiscale voordeel van een gift kan oplopen tot wel 50%!

Al uw donaties gaan rechtstreeks naar het fonds. UHasselt rekent 0% overheadkosten aan.

REDEN 2: HET IS VOORDELIGER VOOR UW ERFGENAMEN

Via een testament kunt u ook een deel van uw nalatenschap schenken. Dat kan – afhankelijk van de formule die u kiest – zelfs voordeliger uitpakken voor uw erfgenaam/erfgenamen.

Met een duo-legaat stijgt de netto-erfenis! Waarom? Omdat UHasselt de successierechten betaalt op wat u aan uw andere erfgenamen nalaat. De UHasselt moet géén successierechten betalen op het deel dat ze zélf ontvangt.

___________

Bereken uw voordeel!
Ga naar onze simulator en reken uit wat het duo-legaat u/uw erfgenamen zal opleveren.

REDEN 3: U WORDT LID VAN ONZE COMMUNITY

Als donateur van het Universiteitsfonds maakt u automatisch deel uit van onze community van studenten, alumni, professoren, onderzoekers en medewerkers. We houden u op de hoogte van al het UHasselt-nieuws via onze nieuwsbrief, ons magazine én jaarverslag. En: u krijgt een uitnodiging in de bus voor grote academische ceremonies, interessante lezingen, een blik achter de schermen…

___________

Meer weten over onze UHasselt-community?
Lees hier aan wat u zich zoal mag verwachten!