Logo UHasselt

menu

Inkomende internationale onderzoekers en personeel


Voorbereiding

Inkomende internationale onderzoekers en personeel

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VERZEKERING

Welke verzekering heb je als onderzoeker/personeelslid/bezoeker van de UHasselt?

Je bent in het kader van activiteiten als onderzoeker automatisch verzekerd voor: burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. 

Waarvoor dien je je zeker zelf te verzekeren?

Iedereen die in België woont (> 3 maanden) is verplicht zich te verzekeren tegen ziekte. Onderzoekers van binnen Europa zijn verzekerd via de EHIC. Onderzoekers van buiten Europa moeten zich aansluiten bij een ziekenfonds en dit binnen de maand na aankomst in België.

Welke kosten zjn hierdoor (deels) hierdoor gedekt? 

  • Ambulante verzorging bij artsen, specialisten, tandartsen
  • Geneesmiddelen
  • (Dag)hospitalisatie

Waarvoor dien je je te verzekeren?

Een groot aantal kosten zijn slechts deels of niet verzekerd via de verplichte ziekteverzekering. Het is dus aan te raden een bijkomende verzekering af te sluiten voor o.a. hospitalisatie. Daarnaast is ook het verzekeren voor burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand in de privésfeer aan te raden.

SIP

Het Student Insurance Program (SIP) is een speciaal verzekeringspakket dat personen dekt die tijdelijk in het buitenland verblijven. SIP werd speciaal ontwikkeld voor studenten, wetenschappers, leden van het onderwijzend personeel en hun begeleidende familieleden (echtgenoot, echtgenote, kinderen). De SIP polis is geldig wereldwijd.

Inkomende onderzoekers en personeel die zich (semi)permanent vestigen kunnen best aansluiten bij Belgische verzekeringsmaatschappijen met een jaarcontract.