Logo UHasselt

menu

Internationaal


Naar het buitenland...

Internationaal

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

GETUIGENISSEN

Zin in een buitenlandse ervaring, maar nog niet helemaal overtuigd?

Lees dan de verhalen en getuigenissen van UHasselt studenten die naar het buitenland zijn geweest.

 

 

"Vooraf is de keuze om op Erasmus te gaan zeker geen evidente keuze. Het is een sprong in het diepe, je weet niet goed wat te verwachten. Maar achteraf bekeken is het evidente keuze voor iedereen die wil bijleren, zijn wereldbeeld wil verruimen, zelfstandig wil worden en enkele maanden ten volle van het leven wil genieten. ... Omdat ik zelf niet op kot zit, werd ik in het ultimate kot life gedropt. In tegenstelling tot het doordeweekse leven op kot, moest ik ook zelf de was doen, koken en heel wat papierwerk in orde brengen. Maar met de nodige hulp en doorzetting viel dit allemaal heel goed mee. ... Ik denk dat ik na deze ervaring een veel socialer en opener persoon ben geworden. Daarnaast ben  ik zelfstandiger geworden en heb ik heel veel nieuwe mensen van allerlei landen leren kennen. Ik zou dan ook iedereen die Erasmus overweegt ten volle aanraden om het te doen!

“Erasmus isn’t a semester in your life, it’s your life in a semester”, zei mijn Franse vriend altijd."

Getuigenis van Maarten Thys, opleiding TEW, Erasmus studieverblijf in Montpellier (Frankrijk) 2017-2018

 

"Although the struggle of finding your own place in a strange country, culture and language is challenging, I would recommend the Erasmus experience to everyone. My main point of concern was the fact that I had to make exams in a completely different and new language. I admit it did stress me out sometimes, but in the end it worked out fine. I never thought it would be possible to have a group of close friends far away from home, but now I have. I also never thought I could "conquer" the vibrant city of Valencia by myself, but after some time I became a truly "Valencian".
Erasmus did not only offer me the courage to speak foreign languages, but I also have developed an interesting and fulfilling academic career. Furthermore, I completely opened up socially and I am more confident in myself than I ever was before. I am now ready to finish my studies, obtain my diploma, apply for jobs abroad and to discover the world some more."

Getuigenis van Maaike Machiels, opleiding Rechten, Erasmus studieverblijf in Valencia (Spanje) 2016-2017

 

“Het is een unieke ervaring waarbij je veel over jezelf leert maar ook over andere culturen en mensen. ... De biologie afdeling zat in een gebouw waar de gangen bevolkt werden door opgezette dieren die van nature in Finland voorkomen. Heel handig tijdens de lessen want je wist precies waar de leraren het over hadden. Verder was de week met een buitenstage in de winter een super ervaring, het was wel heel vermoeiend maar wie kan nu zeggen dat ze tot de heupen in de sneeuw hebben staan ploeteren om bij wilgenknopjes te komen.”

Getuigenis van Andrea Bours, opleiding Biologie, Erasmus studieverblijf in Joenssu (Finland) 2016-2017

 

"Reizen is de perfecte manier om jezelf te ontplooien, ambitie te kweken en te begrijpen wat je echt in je leven wilt bereiken. Je bent op jezelf aangewezen en je leert ook om je mannetje te staan in een nieuwe omgeving."

Getuigenis van Carmen Martens, opleiding architectuur,  stage in Tanzania en Erasmus in Valencia (Spanje) en Londen (U.K.). 2015-2016

"I’m very grateful for this opportunity to go on Erasmus, it’s been the best time of my life so far. It’s not always like paradise, because there is a lot of administration and responsibility involved if you go on Erasmus. But if you have the chance, you are open-minded, adventurous and ready for a challenge, then you have what it takes to go on Erasmus! "

Getuigenis van Shannen Smets, opleiding interieurarchitectuur, Erasmus studieverblijf in Istanbul (Turkije) 2014-2015


"Dit was de eerste stageplaats was waar ik effectief het gevoel had dat ik werd uitgedaagd om beter te worden en dat het een stageperiode is geweest waarin ik ’s morgens graag opstond om te kunnen gaan werken. De vijf stageweken zijn dan ook voorbij gevlogen. Als ik de mogelijkheid had, zou ik onmiddellijk teruggaan.
Oud Gastel is uitdagend, interessant, zeer leerrijk en volgens mij een echte aanrader voor MSK studenten die graag op stage naar het buitenland willen."


Getuigenis van Matthias Debecker, opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, stage in Oud Gastel (Nederland) 2014-2015


"Met de steun van Universiteit Hasselt ben ik, als ‘Section Representative’ van Erasmus Student Network (ESN) Hasselt naar de Annual General Meeting (AGM) van ESN, naar Ankara geweest. Zowel de vergaderingen als de workshops hebben me verschillende ideeën bijgebracht die ik heb kunnen meenemen naar mijn sectie. Maar de AGM is ook educatief op sociaal vlak. Vijf dagen in één hotel doorbrengen dat gevuld is met 660 ESN’ers van over heel Europa, is een heel speciale ervaring. Iedereen rondom me was open en vriendelijk. De contacten die ik daar heb gelegd zijn niet enkel waardevol voor de sectie in Hasselt, maar ook een verrijking voor mezelf."

Getuigenis van Valerie Hoogewys, opleiding toegepaste economische wetenschappen, deelname aan ESN-AGM meeting (Turlijke) 2014-2015


'In mijn laatste jaar revalidatiewetenschappen en kinesitherapie heb ik de kans gekregen om een buitenlandse stage te lopen in Medical Park te Berlijn. Ik heb deze kans met beide handen gegrepen, en heb er geen moment spijt van gehad! Een dergelijke buitenlandse stage is een ongelooflijke opportuniteit, waarbij je enorm veel kan bijleren op verschillende vlakken.
Zo heb ik in Berlijn zeer veel bijgeleerd op zowel professioneel als menselijk vlak. Het is zeer interessant om een andere manier van werken, een andere professionele cultuur te ontdekken. Niet alleen theoretisch leer je hierdoor zeer veel bij, het is vooral de omgang met mensen/patiënten van diverse culturen die je ervaring in het 'therapeut zijn' verrijken.
Daarnaast, en misschien zelfs even belangrijk, leer je op een dergelijke stage enorm veel over jezelf. Gedurende 5 weken in het buitenland leven, werken en meedraaien geeft je een ervaring die niet te vergelijken is met bvb. op kot gaan. Tijdens deze stages leer je zelfstandig zijn in alles wat je doet, krijg je de tijd om over jezelf te denken en welke richting je uit wil naar de toekomst toe.
Dat dit allemaal in het decor van een wereldstad als Berlijn kan gebeuren, maakt het natuurlijk nog aantrekkelijker. Vanuit Medical Park ben je op 20 minuutjes, met de ondergrondse metro, pal in het bruisende hart van Berlijn. Voor studenten die Berlijn niet kennen is dit een absolute aanrader: je krijgt meer dan de tijd om de stad te ontdekken (je plaatselijke begeleiders stimuleren je hier sterk in) en alles wat Berlijn te bieden heeft te ervaren. Steden als Rome, Parijs zijn gekend en geliefd, maar Berlijn mag je daar absoluut tussen zetten!
De enige hinderpaal voor veel studenten is de taalbarrière, maar hierover kan ik zeggen dat je na 1 week vertoeven in Berlijn als een echte Duitser klinkt!'

Getuigenis Charly Keytsman, opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, stage te Medical Park Berlijn  

"Erasmus gaf me de mogelijkheid om mijn rechtenstudies vanuit een heel ander perspectief te benaderen. Studeren doe je in eerste instantie natuurlijk met je hoofd, maar tijdens zo’n buitenlands verblijf studeer je minstens evenveel met je hart. Je leert jezelf redden in een onbekende wereld, ontwikkelt nieuwe persoonlijke vaardigheden en durft alles te wagen wat gewaagd kan worden!"

Getuigenis van Stef Vliegen, opleiding rechten, Erasmus studieverblijf in Silesia (Polen) 2013-2014