Logo UHasselt

menu

UHasselt@school


Leerlingenpractica en workshops

UHasselt@school

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEERLINGENWORKSHOP BEDRIJFSECONOMISCHE WETENSCHAPPEN/ DAG VAN DE DUURZAAMHEID

Klik hier voor Dag van de Duurzaamheid

 


Tijdens een workshop kunnen de leerlingen proeven van studeren aan de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen. Aan de hand van een combinatie van werkvormen (hoorcolleges, werkzittingen en groepsoefeningen) dompelen we de leerlingen gedurende een halve of hele dag onder in een reëel thema van de opleiding toegepaste economische wetenschappen en/of handelsingenieur.

We werken rond een centraal maatschappelijk relevant (bedrijfs)economisch thema. Zo kwamen de voorgaande jaren onder andere de thema’s duurzaamheid (met duurzaamheidsquiz), ondernemerschap en innovatie, creatief boekhouden, marketing en internationale economie aan bod.

Naast de leerervaring de dag zelf, krijgen de leerlingen ook meteen een zicht op enkele beroepsmogelijkheden die een diploma handelswetenschappen, toegepaste economische wetenschappen, handelsingenieur of handelsingenieur in de beleidsinformatica kan bieden.

Het programma bespreken we op voorhand in overleg met de leerkracht en stemmen we af op de groep. Bij voldoende deelnemers kan de workshop op maat worden uitgewerkt.

 

  • Voor wie: leerlingen derde graad SO, klasgroepen of scholengemeenschappen 
  • Data: op aanvraag
  • Duur: halve dag of hele dag, afhankelijk van het programma
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek  
  • Contactpersoon: Laurien Stuvers, laurien.stuvers@uhasselt.be

Graag bij de opmerkingen vermelden, als u een leerlingenpracticum aanvraagt in combinatie met een practicum van een andere discipline op dezelfde dag.

 Klik hier voor Dag van de Duurzaamheid