Logo UHasselt

menu

Zwangerschapsvergiftiging - LimPrOn


Zwangerschapsvergiftiging - LimPrOn

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

HOE INTERPRETEREN WE DE RESULTATEN?

We maken van elke patient een "cardiovasculair profiel", wat zoveel wil zeggen als een landkaart van je hart en bloedvaten aan de hand van de resultaten van de maternale echo, de hartmonitor en de vochtmeting. Na de meting geeft de combinatie van parameters ons een idee in welke richting jouw cardiovasculair profiel is geëvolueerd tijdens de zwangerschap. Bepaalde afwijkingen zijn heel typisch voor gestationele hypertensie, essentiele hypertensie of zwangerschapsvergiftiging zoals je hieronder kan zien in de figuur. Hoe meer groen de figuren kleuren, hoe gezonder jouw hart en vaten. Hoe meer rood de figuur kleurt, hoe meer jouw hart en bloedvaten afwijken en hoe ernstiger de situatie is. 

Het uitvoeren van twee opeenvolgende metingen (idealiter rond 12 weken en rond 20 weken) geeft ons een goede inschatting van de kans op het ontwikkelen van bloeddrukproblemen later in de zwangerschap. 
Indien je alarmsignalen ondervindt in een verder stadium van je zwangerschap, kan er alsnog een goede inschatting gegeven worden van je risico via deze onderzoeken.