Logo UHasselt

menu

Materials and Packaging Research & Services (MPR&S)


Voorheen het VerpakkingsCentrum

Materials and Packaging Research & Services (MPR&S)

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

2021 FUNCTIONALITEIT GECOAT PAPIER REPAC²

Functionaliteit & recycleerbaarheid van gecoat verpakkingspapier in de voedingsindustrie

VLAIO-TETRA-projectaanvraag 

CORNET-TETRA-projectvoorstel : REPAC² ism Pack4Food, UHasselt/MPR&S (voorheen het VerpakkingsCentrum)/imo-imomec, FlandersFood, Fraunhofer-IVV, Natureef, Sirris en CBIMO.

"Onder invloed van maatschappelijke druk is er momenteel een paradigmaverschuiving in het duurzaam toepassen van flexibele verpakkingsmaterialen. Waar duurzaamheid voordien nagestreefd werd in het combineren van hoog performante materialen om verpakkingen zo dun mogelijk te maken, zijn vandaag alle ogen gericht op recycleerbaarheid.

Papier, een hernieuwbare grondstof, wordt omwille van de goede recycleerbaarheid terug naar voren geschoven als standaardmateriaal in flexibele verpakkingen. In vele toepassingen levert het coaten van papier een voldoende performant en goed recycleerbaar verpakkingsmateriaal.

 

Om het potentieel van dit verpakkingsmateriaal te onderzoeken voor de Vlaamse industrie slaan MPR&S (voorheen het VerpakkingsCentrum)/IMO-IMOMEC, Pack4Food, FlandersFood, Fraunhofer-IVV, Natureef, Sirris en CBIMO de handen in elkaar in een nieuw Europees projectvoorstel (TETRA-CORNET).

Via deze LINK vindt u de onepager en alle gegevens voor deelname terug.

De kostprijs voor deelname is afhankelijk van de grootte van uw onderneming: 
€4500 grote onderneming > 250 VTE
€2400 kmo van 51 tot 250 VTE
€1200 kmo < 50 VTE.

Het project zal, na goedkeuring, starten eind '21. Een vroegere start van het onderzoek is mogelijk, in afwachting van Europese en Vlaamse goedkeuring, bij tijdelijke financiering door ondernemingen.  

Graag meer info ? Neem zeker contact op met ons via

Bram.bamps@uhasselt.be 

Roos.peeters@uhasselt.be