Logo UHasselt

menu

Materials and Packaging Research & Services (MPR&S)


Voorheen het VerpakkingsCentrum

Materials and Packaging Research & Services (MPR&S)

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BEROEPSUITWEGEN MPR&S UHASSELT

"Je brede vakkennis, je ervaring met onderzoek en industrie en je goede communicatie-skills zorgen voor goede arbeidsmarktkansen." 

Regelmatig duiken alarmerende berichten op rond het tekort aan ingenieurs.  Zelfs als je nog niet afgestudeerd bent, zullen er op de arbeidsmarkt veel deuren voor je open gaan.

Als industrieel ingenieur met masteropleiding Chemie - Food Processing and Packaging ben je gericht op de praktijk en kun je vanuit je technische en wetenschappelijke kennis concrete vragen uit de technologische - meer bepaald Voedings- en Verpakkingsindustrie - oplossen.

Industrieel ingenieurs in de verpakkingstechnologie kunnen heel breed ingezet worden in diverse domeinen : research & development, productie, milieu, kwaliteitszorg, logistiek, design, marketing & sales, noem maar op ! Verpakkingsingenieurs zijn o.a. bezig met technologische ontwikkelingen van materialen, machines en verpakkingsmethoden met als doel een gestructureerde, efficiënte oplossing te vinden voor verpakkingsproblemen. Je bent tegelijkertijd specialist én allrounder.  Vanuit je opleiding en achtergrond ben jij de  'verpakkingsspecialist' maar tegelijkertijd moet je ook een goede productkennis hebben en onderhoud je contacten met zowat alle afdelingen en departementen.