Logo UHasselt

menu

Management in de Sociale Economie


Management in de Sociale Economie

Management in de Sociale Economie

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BETALINGSMOGELIJKHEDEN

Kandidaten die worden toegelaten tot een programma krijgen het verzoek tot het betalen van het inschrijvingsgeld via een registratiebewijs. Het registratiebewijs bevat o.a. een gestructureerde mededeling om de overschrijving van het inschrijvingsgeld te doen. Universiteit Hasselt ontvangt in geen enkel geval cash geld.

Indien je wenst dat je werkgever (of een andere derde) je inschrijvingsgeld betaalt, moet je dit duidelijk aangeven op het online inschrijvingsformulier. Je dient daar de nodige informatie (naam, adres, BTW nummer) te geven.

Het registratiebewijs bevat de nodige informatie waardoor een aanvraag voor subsidies (opleidingscheques, betaald educatief verlof, KMO-portefeuille) in orde kan gemaakt worden.

De inschrijving wordt pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.

Subsidies

Voor de opleiding 'Management in de Sociale Economie' kan je gebruik maken van tussenkomsten zoals kmo-portefeuille, betaald educatief verlof en subsidie professionalisering (Vlaams-Brabant).

 Opleidingscheques

Ben je hooggeschoold, dan kom je vanaf 01/03/2015 enkel nog in aanmerking voor opleidingscheques als je in het kader van loopbaanbegeleiding een loopbaangerichte opleiding wil volgen. Je bent hooggeschoold als je hogere studies hebt afgerond, zoals studies die leiden tot het diploma van bachelor of hoger onderwijs, een lerarenopleiding, een getuigschrift voor pedagogische beroepsbekwaamheid en studies in het hoger onderwijs ingericht door het onderwijs voor sociale promotie.


Kmo-portefeuille

 

Voorwaarden?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse kmo’s en vrije beroepen die voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  1. De subsidie is ten behoeve van kleine en middelgrote ondernemingen zoals gedefinieerd door de Europese kmo-definitie;
  2. De subsidie is ten behoeve van de vestigingen (en bijhorende werkenden) gelegen in het Vlaams Gewest;
  3. De subsidie is ten behoeve van ondernemingen uit de privé-sector (participatie van een administratieve overheid moet minder dan 25% zijn);
  4. De subsidie is ten behoeve van ondernemingen met een aanvaardbare hoofdactiviteit.

Ook erkende dienstverleners kunnen steun aanvragen voor zover ze een in aanmerking komende kmo zijn en indien ze beroep doen op een derde erkende dienstverlener. De publieke dienstverleners komen niet in aanmerking voor steun.

Vzw’s komen niet in aanmerking en kunnen geen gebruik maken van de kmo-portefeuille.

De meest actuele info over de voorwaarden >

 

Financieel voordeel

Voor de pijler 'opleiding' kan een bedrijf voor 50% subsidies ontvangen, met een maximum van € 2.500 per kalenderjaar.

 

Procedure

Op de website van de KMO-portefeuille kan u via de ondernemerschapsportefeuille de subsidie voor de betaling van de opleiding aanvragen.

De onderneming kan een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de opleiding. De aanvraag, de verwerking, de toekenning en het beheer van de subsidie gebeurt volledig via een elektronische ondernemerschapsportefeuille. 

Als u inschrijft (en wordt toegelaten) tot een SEE opleiding, krijgt u enkele weken voor de start van de opleiding een factuur. Op deze factuur staan alle gegevens die nodig zijn om de aanvraag in ondernemerschapsportefeuille in orde te maken. Enkel de aanvragen die binnen de 14 kalenderdagen na de start van de opleiding bij ons toekomen via de online procedure, kunnen wij aanvaarden. Anders moet u alsnog het volledige bedrag zelf betalen via overschrijving.

 

Meer informatie

Meer info over het gebruik van de kmo-portefeuille of tel. 1700.

Voor verdere informatie kan je terecht bij SEE (SEE@uhasselt.be of 011 26 86 40)


Subsidie professionalisering (Vlaams-Brabant)

Bedrijven uit de sociale economie gevestigd in Vlaams-Brabant kunnen de kosten van deze opleiding recepureren (tot 1.000 euro per organisatie) via het subsidiereglement professionalisering van de provincie Vlaams-Brabant.

Klik hier voor een aanvraagformulier.