Rechten

TOELATINGSVOORWAARDEN

Meer informatie over onderstaande programma’s en toelatingsvoorwaarden.

Academisch bachelordiploma in de rechten

Studenten met een academische bachelor in de rechten behaald in Vlaanderen hebben rechtstreeks toegang tot de master.

Doel

Doel van een schakelprogramma is de professionele bachelor op het instapniveau van de masteropleiding te brengen.

Credits

Wanneer je slaagt voor een opleidingsonderdeel van het schakelprogramma ontvang je een credit. Om toegelaten te worden tot de masteropleiding dien je de doelstellingen van het programma in voldoende mate bereikt te hebben. Je krijgt echter geen diploma of getuigschrift.

Vereiste begincompetenties en toelatingsvoorwaarden

Het schakelprogramma voor de masteropleiding rechten staat open voor professionele bachelors in bedrijfsmanagement met optie of afstudeerrichting rechtspraktijk. Deze studenten kunnen, mits goedkeuring van de examencommissie, ook toegelaten worden tot de verkorte bachelor.

Vereiste begincompetenties en toelatingsvoorwaarden >>

Omvang

Het schakelprogramma voor de master in de rechten omvat 90 studiepunten (of minstens anderhalf jaar voltijdse studie). In de praktijk hebben studenten ongeveer 2 jaar nodig om het schakelprogramma af te ronden. De studenten volgen samen met de andere studenten opleidingsonderdelen in zowel het 1ste, 2de als 3de bachelorjaar. Als schakelstudent neem je naast je verplichte curriculum ook 2 keuzevakken op naargelang je interesse. Je kiest aan het einde van het schakelprogramma voor Personen-, familie- en familiaal vermogensrecht of Ondernemingsrecht en voor Law of the International Market of Fiscaal recht.

Programma >>

Je kan enkel aan het verkorte bachelorprogramma beginnen als je houder bent van één van onderstaande diploma’s.

• Academische bachelor
  • Academische master
  • Academische kandidatuur
  • Professionele bachelor na toelating van het opleidingsbestuur Rechten via een gemotiveerd verzoek

De studenten die het verkorte programma volgen kiezen twee van de drie methodologie vakken. Het verkorte programma omvat dan 124 of 125 studiepunten (SP) afhankelijk van welk opleidingsonderdeel je kiest. De studenten volgen samen met de andere studenten opleidingsonderdelen in zowel het 1ste, 2de als 3de bachelorjaar.