Universiteitsfonds

Universiteitsfonds

Win een nachtje in de Ecotron (en steun het goede doel)    14 mei 2018

Win een nachtje in de Ecotron (en steun het goede doel)
14 mei 2018

UHasselt heeft een nieuw universiteitsfonds – het Ecotronfonds – boven de doopvont gehouden. Ook individuen, bedrijven en organisaties kunnen vanaf nu dus haar klimaat- en biodiversiteitsonderzoek financieel steunen. Voor de gelegenheid verloot UHasselt een overnachting in een van de dertien koepels van de Ecotron. Een lotje kopen, kan online en kost 5 euro. De opbrengst gaat – uiteraard – naar het Ecotronfonds.

Het jongste UHasselt-fonds maakt deel uit van Universiteitsfonds UHasselt en ontleent zijn naam aan de Ecotron Hasselt University. Die installatie is gelegen in Terhills, aan toegangspoort Connecterra van het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen. Wetenschappers kunnen er onder meer vochtigheid, temperatuur en concentraties van broeikasgassen als CO2 meten, controleren en manipuleren.

“Binnen de Ecotron en ons veldstudiecentrum proberen we onder meer te achterhalen wat precies de effecten van klimaatverandering zijn op de diversiteit van planten en dieren. Of wat er exact gebeurt met het bodemleven wanneer periodes van droogte elkaar sneller opvolgen en langer worden”, zegt dr. Natalie Beenaerts.

Via het Ecotronfonds krijgt iederéén de kans om zijn/haar bijdrage te leveren aan het ontrafelen van de mechanismen achter en gevolgen van klimaatverandering. “Zulke donaties – klein of groot – zijn ontzettend belangrijk, want ze laten ons toe om beter te begrijpen en te voorspellen hoe ecosystemen – en bij uitbreiding onze hele leefomgeving – zullen reageren op een wijzigend klimaat.” Donaties gaan overigens niet enkel naar onderzoek, maar bijvoorbeeld ook naar het onderhoud en werking van de Ecotron.

Slapen onder klimaatkoepel
Voor de officiële lancering van het fonds verloot UHasselt een exclusieve overnachting voor twee personen in de Ecotron Hasselt University. “We toveren een ecosysteemkamer om tot een – aanvaardbaar warme – slaapkamer. Inclusief comfortabel bed met zicht op de sterrenhemel. ’s Morgens staat er ook een lekker ontbijtje klaar”, aldus Piet Vandebroek (Universiteitsfonds UHasselt). Een lotje kost 5 euro, de opbrengst van de loterij gaat helemaal naar het Ecotronfonds.

www.uhasselt.be/frc

_____________

LOTJE KOPEN?

Een lotje kopen (5 euro) kan via ons doneerplatform. Succes!