Logo UHasselt

menu

StudentStartUP


Studeren en Ondernemen: dat kan samen!

StudentStartUP

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Kies in het 2de semester het vak OndernemersZIN    20 dec 2016

Kies in het 2de semester het vak OndernemersZIN
20 dec 2016

CONTACTPERSOON

Mevrouw Els HUYSMAN

32-11-268720

els.huysman@uhasselt.be


In dit opleidingsonderdeel maak je kennis met de wereld van ondernemerschap. Er wordt NIET stil gestaan bij of gedoceerd over technische aspecten van ondernemerschap zoals business planning, budgettering, boekhouding, etc. Er wordt WEL veel aandacht besteed aan het DNA en de attitude van de ondernemer, de Vlaamse en Limburgse context die ondernemerschap ondersteunt. Je kan proeven van diverse aspecten van het ondernemersleven zoals het is.

Dit opleidingsonderdeel bouwt op gastcolleges verzorgd door ondernemers of externe specialisten inzake (delen van) ondernemerschap. Gastcolleges worden zowel binnen de UHasselt als bij gastinstellingen georganiseerd. Deelname aan een netwerkevent, een bedrijfsbezoek en/of bezoek aan een incubator maken deel uit van dit opleidingsonderdeel.

Als je een eindcijfer wil behalen voor dit opleidingsonderdeel, dien je minstens 75 % van de contactmomenten aanwezig te zijn. En aan het einde van de onderwijsperiode organiseer je samen met je collega-studenten een bootcamp/event (40% van het eindcijfer) en geef je een individuele paper en korte presentatie (60% van het eindcijfer).

Een tiental contactmomenten zullen in principe doorgaan op woensdagavonden van 18.00 tot 20.00 uur, Campus Diepenbeek, gebouw D, lokaal C110.
- Het eerste college vindt plaats op woensdag 22 februari. Aanwezigheid tijdens het eerste college is owv diverse redenen noodzakelijk.
- Volgende data zijn momenteel ingepland 22/02, 01/03, 08/03, 15/03, 22/03 (netwerkevent), 29/03, 19/04, 26/04, 03/05, 10/05, 17/05, 24/05 (reserve).

Meer informatie over dit opleidingsonderdeel is terug te vinden in de elektronische studiegids of via Els huysman van StudentStartUP.


Hoe inschrijven?

- Deadline inschrijving: 20/02/2017
- Als keuzevak binnen je opleiding? Vraag na of dit nog mogelijk is bij je studieloopbaanbegeleider en/of zie 'Mijn studentendossier' --> mijn studietraject --> studiecontract controleren / wijzigen --> aanvraagformulier wijziging studiecontract
- Als extracurriculair vak buiten je opleiding : Je sluit voor dit opleidingsonderdeel een creditcontract af (zie formulier in bijlage).Indien je dit opleidingsonderdeel extracurriculair volgt, krijg je hiervoor een CREDITBEWIJS op je diploma. Heb je vragen over het creditcontract dan kan je contact opnemen met je studieloopbaanbegeleider.
Opgelet: Het is niet mogelijk om je uit te schrijven voor opleidingsonderdelen onder creditcontract (geen teruggave studiegelden / leerkrediet).
http://www.uhasselt.be/UH/studenten/Studeren-aan-de-UHasselt/Studiegelden-.html

 

Heb je nog vragen over het opnemen van dit opleidingsonderdeel via creditcontract  of als keuzevak dan kan je contact opnemen met de studieloopbaanbegeleider van je faculteit.
- Faculteit BEW: klara.vrolix@uhasselt.be
- Geneeskunde & Biomedische Wetenschappen: heleen.vliex@uhasselt.be 
- Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie: martine.luwel@uhasselt.be
- Rechten: lin.wu@uhasselt.be
- Wetenschappen - Informatica – Mobiliteitswetenschappen: inge.jacobs@uhasselt.be
- Architectuur: lut.vandenbosch@uhasselt.be
- Interieurarchitectuur: alida.vanwijck@uhasselt.be
- Industriële Ingenieurswetenschappen: kathleen.bovin@uhasselt.be

Aanwezigheid tijdens het eerste college is owv diverse redenen noodzakelijk.